Adik Kerabat Diraja antara yang Terlibat Menyimpan dan Menjual Gambar Pelajar Perempuan

Sebuah sekolah antarabangsa yang berprestij, International School of Kuala Lumpur (ISKL) kini ditekan apabila tuduhan baru melibatkan dua pelajarnya dalam satu penjualan gambar bogel gadis bawah umur menurut satu laporan oleh laman Free Malaysia Today.

Pengguna Twitter @lordeispoc menyiarkan topik panjang yang mendakwa bahawa salah seorang pelajar dari keduanya telah menjual gambar-gambar lucah pelajar perempuan melalui Discord, platform pesanan segera dan pengedaran digital.

Dalam Tweet, @lordeispoc menyiarkan beberapa tangkapan skrin dan video yang menunjukkan salah seorang pelaku mengaku melakukan perbuatan itu.

“Saya rasa saya telah menghantar kira-kira lima gambar seksi anda (mangsa) […] Saya telah menghantar (gambar bogel) kepada beberapa orang sebenarnya. Saya membuat panggilan dengan M dan kami sedang bermain permainan. “

Dia kemudian berusaha membenarkan tindakannya dengan mendakwa bahawa rakannya “kesepian dan tidak mempunyai kawan”.

“M tidak mempunyai kehidupan sosial atau rakan di sekolah, jadi saya memanggilnya dan menghantar gambar-gambar telanjang kepadanya dan bertanya sama ada dia pernah melihat gambar seperti ini sebelumnya. “

Di dalam tweet tersebut M didakwa menjual gambar-gambar tersebut melalui Discord pada kadar $10 -$25.

Perhatian media sosial adalah terhadap identiti seorang pesalah yang didakwa di dalam perbincangan tersebut. Menurut pengguna di laman sosial dia merupakan anak seorang usahawan berpangkat Dato’ yang berpengaruh dan memegang jawatan penting di Royal Selangor Polo Club. Kakaknya pula merupakan isteri kepada salah seorang Putera Raja.

Menurut laporan FMT, salah seorang mangsa telah pun tampil untuk membuat laporan polis. Namun, perhatian media terhadap isu ini dilihat sangat kurang tambahan tiada liputan akhbar mainstream.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *